Ford voegt Fiesta Mild Hybrid toe aan geëlektrificeerd gamma

10/06/2020

Ford introduceert een geëlektrificeerde aandrijflijn in zijn uiterst populaire Fiesta. De EcoBoost Hybrid-technologie met 48V-batterij verlaagt het brandstofverbruik met 5 procent en tilt het rijplezier naar een hoger niveau.

De populaire Ford Fiesta en meest verkochte model in Europa, kan voortaan besteld worden met een geëlektrificeerde aandrijving.

De nieuwe Fiesta Van wordt vanaf augustus verkrijgbaar en zal worden aangedreven door Fords geavanceerde EcoBoost Hybrid-aandrijflijn met 48V-batterij. Hij werd ontwikkeld om eigenaars en gebruikers responsieve benzinemotoren te bieden in combinatie met lagere gebruikskosten in de stad.



“Door de EcoBoost Hybrid-technologie toe te voegen aan de ongeëvenaarde rijdynamiek van de Fiesta, genieten klanten nog meer vermogen en geraken ze nog verder met een volle tank”, aldus Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe. “Met de Fiesta EcoBoost Hybrid zal Ford meer bestuurders dan ooit kunnen laten genieten van de voordelen van een geëlektrificeerde aandrijving.”

De mild hybrid-technologie met 48V-batterij gaat hand in hand met geavanceerde nieuwe rijhulpsystemen zoals de Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Speed Sign Recognition, ontwikkeld om stress op snelwegen en in de stad tegen te gaan.


Ford zet zich in

Ford engageert zich om van elke personenwagen die het merk op de Europese markt brengt een geëlektrificeerde versie aan te bieden. Tegen eind 2021 zal het gamma geëlektrificeerde modellen in Europa worden uitgebreid tot achttien

Ook de niet-hybride krachtbronnen van de Fiesta werden verder verbeterd met de nieuwste 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor en een nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling om het verbruik en de CO2-emissies te optimaliseren.


Efficiëntie van de EcoBoost Hybrid-aandrijving

Fiesta-bestuurders kunnen voortaan genieten van Fords geavanceerde EcoBoost Hybrid technologie, die eind 2019 voor het eerst werd geïntroduceerd op de cross-over Ford Puma. De Fiesta EcoBoost Hybrid-modellen zijn verkrijgbaar met vermogens van 125 en 155 pk en beschikken over een riemaangedreven startmotor/generator (BISG). Die laatste vervangt de klassieke alternator om tijdens het remmen en vertragen energie te recupereren die normaal verloren gaat en zo de luchtgekoelde lithium-ionbatterij van 48 volt op te laden.


Geavanceerde en geconnecteerde Fiesta

Diverse technologieën die voor het eerst in de Fiesta worden geïntroduceerd, zorgen voor een meer geraffineerde, ontspannende en geconnecteerde rijervaring. Ze helpen bestuurders om stop-startverkeer en snelwegverkeer met meer vertrouwen aan te vatten.

  • Adaptieve cruisecontrol (ACC)
  • Stop ga
  • FordPass verbinden
  • SYNC3
  • Active Park Assist en de Perpendicular Park Assist-functionaliteit
  • Cross Traffic Alert is verbeterd dankzij Active Braking
  • Nieuwe selecteerbare rij- en trailmodi
  • Geluidssysteem B&O

Neem contact op

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws